Optimizare site - www.smartpedia.ro
You are here: Home  »  Optimizare site

OPTIMIZARE WEB

Ce este OPTIMIZAREA WEB (SEO) ?

Optimizarea web (Search Engine Optimization sau simplu SEO) este procesul prin care un site web este "aranjat" pentru a fi indexat cat mai bine de motoarele de cautare. Scopul oricarei optimizari web este cel putin de a aduce site-ul pe prima pagina a Google .

De ce este necesar ca siteul meu sa fie optimizat ?

Site-ul dumneavoastra trebuie sa fie optimizat deoarece motoarele de cautare (Google, Yahoo, Msn) aduc trafic, traficul reprezinta persoane interesate de produsul dumneavoastra iar persoanele interesate de produsul dumneavoastra inseamna profit. Promovarea unui site web sau produs pe Internet se realizeaza prin: Reclama platita pe diferite site-uri specializate Optimizarea site-ului Marele avantaj al celei de-a doua metoda de promovare online - SEO, este acela ca trebuie efectuat o singura data. De fapt, a fi pe prima pagina in cautarile de pe Google este cea mai buna metoda de promovare. Un exemplu concret: Dumneavoastra aveti o firma producatoare de materiale de constructii. Studiind statisticile primul rezultat de pe Google pentru "materiale de constructii" se observa ca acest site are in medie 200 vizitatori zilnici pe cand primul rezultat de pe a doua pagina a cautarii numai 20-30 vizitatori zilnici.

Ce implica procesul de optimizare pentru motoarele de cautare

Bineinteles ca si in cazul optimizarii web sunt anumite tehnici de optimizare si promovare care nu pot fi dezbatute pe larg. In mare procesul de optimizare site web cuprinde: Optimizarea cuvintelor cheie si a continutului pentru fiecare pagina in parte din site. Inscrierea in directoare de calitate pentru cresterea page rank-ului (PR) Optimizarea link-urilor interne Crearea unui sitemap Respectarea standartelor W3C

Cat dureaza ca site-ul meu sa fie intr-adevar promovat online ?

Spre deosebire de crearea unei pagini web, procesul de optimizare si promovare a unui site este de lunga durata. El poate dura pana la 1 an (implica un contract de lunga durata) iar primele cresteri de trafic pentru site-ul dumneavoastra se pot observa dupa 2 luni urmand o imbunatatire constanta a acestuia.